Danny De Crooner

Vanaf 1970 gaat Danny solo.

Na het splitten van New Inspiration werd het wel even stil rond Danny tot hij gevraagd werd om met de Gentse big-band “Ray Jacky and his Lords” terug te gaan optreden wat de start betekende van Danny’s solo-carrière. Zijn imago als “rocker” werd geleidelijk omgevormd tot dat van “crooner”.

In die laatste hoedanigheid werd hij opgemerkt door niemand minder dan Gaston Bergmans & Leo Martin en toerde zodoende enkele jaren rond met dit duo. Uit die periode stammen ook twee solo-singles waarvan “Stay Awhile” de bekendste is geworden. Hij ging in die periode eveneens met diverse big-bands samenwerken (o.a. met Frank Milton en Freddy Couché). De belangrijkste was Theo Mertens. Daar leerde hij dat je bij een probleem enkel de chef van het orkest aansprak en bvb. niet één van de muzikanten wat bij andere big-bands al wel eens het geval was en de chef wel eens vroeg of het goed was. Bij theo was een optreden, eens gerepeteerd, altijd perfect.

Later nam hij ook deel aan een van de eerste Bachara-bekers in de ploeg van Oost-Vlaanderen onder de leiding van Lily Castel.

Ondertussen lag hij aan de basis van “Variété in Vlaanderen”, een V.Z.W. waarmee hij enkele jaren, tijdens de Gentse feesten, een variété programma opzette met o.m. Henk De Bruin, het Duo Berry (zijn ouders), Jean Walter e.v.a. Hier kon hij ook voor het eerst, tijdens enkele geslaagde sketches en monologen, bewijzen dat hij ook, in andere hoedanigheden dan als zanger, zijn mannetje kon staan.