Danny de rocker


Danny Sinclair is een rasechte Gentenaar geboren op 3 augustus 1946 aan de Dampoort. Als zoon van het Duo Berry kreeg hij de muziek met de paplepel opgegoten. Hij behaalde een diploma elektronika (omdat moeder vond dat muzikant een veel te gewaagd beroep was – zijn ouders ondervonden aan den lijve de teleurgang van het variété-teater door de opkomst van de televisie), maar volgde later toch notenleer aan de muziekacademie te Gentbrugge.

Zijn muzikale carrière startte in november 1963 toen hij deel ging uitmaken van het Gentse rock groepje “The Fellows”, later “The Black Fellows”. Door het enthousiasme en kwalitatief werk van het nog prille groepje kregen ze al snel enig succes, wel eerder plaatselijk, tot ze de naam, om diverse redenen, veranderden in “New Inspiration”. Ontdekt door Jacques Verdonck, producer bij Decca, en met Danny als lead-zanger en voornaamste song-writer brachten ze vier LP’s en ettelijke singles uit die bijna stuk voor stuk een succes werden (o.a. You made a Fool of Me, I See no Reason Why, Mr. Moody, Happy Charly Madman e.v.a.) en waarvan er geregeld dertig- tot veertigduizend stuks van over de toonbank gingen. Ze begeleidden ook regelmatig artiesten uit de stal van Decca zoals Dave Berry, Engelbert Humperdinck, Cat Stevens en dies meer.


Met “De nacht van de Gentenaar” startte ook nog een “New Inspiration”-revival met als orgelpunt een optreden in Guy Depré’s “Golden Sixties” show in het sportpaleis in Antwerpen die in diverse landen op TV werd uitgezonden. Tijdens die optredens bewezen zij, eens te meer, niet te moeten onderdoen voor andere, binnen- en buitenlandse, groepen uit die periode (Mieke Vogels verklaarde in een praatprogramma van Jan Van Rompay dat Danny haar jeugd-idool was maar dat zij daar niet zo openlijk mocht voor uitkomen in die tijd omdat in Antwerpen-boven de plaatselijke Pebbles de favorieten waren).