Danny en musical

Danny zingt niet alleen rock- en popmuziek maar ook musical en zelfs opera.
Gevraagd door het “Koninklijk Ballet van Vlaanderen” maakte hij twee seizoenen deel uit van de cast van de musical “Jesus Christ Superstar”. Eerst als Petrus en later als Simon Zelotes.

Eind december ’95 verleent hij zijn medewerking aan een compilatie-CD van Veerle Van De Poel met musical nummers waarop hij in duo met Veerle “Sun and Moon” (uit Miss Saigon) en solo “Sunset Boulevard” uit de gelijknamige musical vertolkt.

In navolging hiervan werkt hij mee aan een reeks concerten samen met Veerle en David Davidse : “A musical songbook”. Dirigent was Bart Bracke (voormalig muzikaal direkteur van het Antwerps jeugdtheater en dirigent bij Endemol en jongste broer van Danny).

Op 19 december 1997 en met Pasen ’98 werkte hij mee aan “Het ultieme Rockconcert Jesus Christ Superstar”, een productie van MUSIC HALL in een organisatie van VTM events in Vorst Nationaal. Waar hij naast Robert Mosuse, Pol Michiels, Sofie e.a. de rol vertolkte van Simon voor zo’n 7000 toeschouwers met op het einde een staande ovatie.

Eind oktober ’98 vertolkt hij diverse mannenrollen in een concertante versie van Porgy en Bess, een organisatie van de vereniging Ars Nova et Antiqua uit Mol.

In februari 2005 speelt en zingt hij, voor het gezelschap Lyrica, Sigismund in een concertante versie van ‘Het Witte Paard’ in de opera in Gent.